Bijna een kwart van de Belgen (22 procent) geeft tussen de 500 en 1.000 euro per persoon uit tijdens een vakantiereis.

België staat daarmee op de derde plaats na andere "Big Spenders" Zweden (26 pct) en Nederland (23 pct). Dat blijkt vrijdag uit een studie die GfK Worldwide, in opdracht van de Wall Street Journal, uitvoerde in 19 landen in maart 2010.

Belgen gaan meestal met hun gezin (40 pct) op reis. Hiermee staan we op de tweede plaats na de Fransen (48 pct) en op gelijke voet met Nederland (40 pct). Ongeveer 33 pct van de Belgen trekt op reis met hun partner. Belgische jongeren onder de 25 gaan dan weer het liefst met vrienden op vakantie (39 pct).

Uit de studie "Vakantiereizen" blijkt verder dat Belgen helemaal niet graag alleen reizen. Slechts 3 pct doet dit, op dat vlak scoren we het laagste cijfer van alle West-Europese landen.

Zuid-Europa blijft de nummer 1 bestemming, aangezien 42 pct van alle reislustige Belgen daarvoor opteren, 17 pct (net na de Nederlanders (19 pct)) kiest voor een West-Europese bestemming. Portugezen (69 pct), Italianen (67 pct), Spanjaarden (66 pct) en Fransen (60 pct) verkiezen hun eigen land voor hun vakantie. Slechts 18 pct van de Belgen blijven liever in eigen land.

Hoewel de meerderheid van de Belgen (54 pct) aan een relax vakantie denkt, zijn we samen met de Nederlanders (49 pct) toch ook koploper voor exploratiereizen evenals voor een actieve vakantie (31 pct).

Bijna een kwart van de Belgen (22 procent) geeft tussen de 500 en 1.000 euro per persoon uit tijdens een vakantiereis. België staat daarmee op de derde plaats na andere "Big Spenders" Zweden (26 pct) en Nederland (23 pct). Dat blijkt vrijdag uit een studie die GfK Worldwide, in opdracht van de Wall Street Journal, uitvoerde in 19 landen in maart 2010. Belgen gaan meestal met hun gezin (40 pct) op reis. Hiermee staan we op de tweede plaats na de Fransen (48 pct) en op gelijke voet met Nederland (40 pct). Ongeveer 33 pct van de Belgen trekt op reis met hun partner. Belgische jongeren onder de 25 gaan dan weer het liefst met vrienden op vakantie (39 pct). Uit de studie "Vakantiereizen" blijkt verder dat Belgen helemaal niet graag alleen reizen. Slechts 3 pct doet dit, op dat vlak scoren we het laagste cijfer van alle West-Europese landen. Zuid-Europa blijft de nummer 1 bestemming, aangezien 42 pct van alle reislustige Belgen daarvoor opteren, 17 pct (net na de Nederlanders (19 pct)) kiest voor een West-Europese bestemming. Portugezen (69 pct), Italianen (67 pct), Spanjaarden (66 pct) en Fransen (60 pct) verkiezen hun eigen land voor hun vakantie. Slechts 18 pct van de Belgen blijven liever in eigen land. Hoewel de meerderheid van de Belgen (54 pct) aan een relax vakantie denkt, zijn we samen met de Nederlanders (49 pct) toch ook koploper voor exploratiereizen evenals voor een actieve vakantie (31 pct).