Verschillende bekende gezichten die doorgaans gelabeld worden als it-girls verzamelden zich in een youtubefilmpje dat opkomt voor de rechten van de vrouw. Onder meer Karen Elson, Tavi Gevinson, Zoë Kravitz en Alexa Chung hebben hun bijdrage geleverd.
Na de reünie van de Spice Girls tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen dachten we het hoogtepunt van de girl power bereikt te hebben. Jongens, hadden wij het mis.

In onderstaand filmpje komen onder meer Tavi Gevinson, Alexa Chung, Lena Dunham, Kate Nash, Sia, Karen Elson, Zoë Kravitz, Lisa Mayock en Sophie Buhai hun gezicht aan vrouwenrechten. De beelden werden opgenomen over de audio van Lesley Gore's "You Don't Own Me", zowat het volkslied van de moderne feministe.

De beweegreden achter het filmpje is het plan van de Republikeinse partij om de subsidies voor initiatieven als Planned Parenthood te schrappen. Planned Parenthood is een non-profit organisatie die betaalbare gezondheidszorg verleent aan (jonge) moeders en hun kinderen. Daarnaast houden ze zich bezig met seksuele voorlichting en pleiten ze voor het recht op abortus. Lesley Gore roept aan het einde van het filmpje vrouwen op om na te denken over hun stem. Obama heeft zich dankzij deze video alvast verzekerd van een heleboel straffe vrouwen in zijn achterban.

Van onze verslaggeefster Katrin Swartenbroux in New York.

Verschillende bekende gezichten die doorgaans gelabeld worden als it-girls verzamelden zich in een youtubefilmpje dat opkomt voor de rechten van de vrouw. Onder meer Karen Elson, Tavi Gevinson, Zoë Kravitz en Alexa Chung hebben hun bijdrage geleverd. Na de reünie van de Spice Girls tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen dachten we het hoogtepunt van de girl power bereikt te hebben. Jongens, hadden wij het mis. In onderstaand filmpje komen onder meer Tavi Gevinson, Alexa Chung, Lena Dunham, Kate Nash, Sia, Karen Elson, Zoë Kravitz, Lisa Mayock en Sophie Buhai hun gezicht aan vrouwenrechten. De beelden werden opgenomen over de audio van Lesley Gore's "You Don't Own Me", zowat het volkslied van de moderne feministe. De beweegreden achter het filmpje is het plan van de Republikeinse partij om de subsidies voor initiatieven als Planned Parenthood te schrappen. Planned Parenthood is een non-profit organisatie die betaalbare gezondheidszorg verleent aan (jonge) moeders en hun kinderen. Daarnaast houden ze zich bezig met seksuele voorlichting en pleiten ze voor het recht op abortus. Lesley Gore roept aan het einde van het filmpje vrouwen op om na te denken over hun stem. Obama heeft zich dankzij deze video alvast verzekerd van een heleboel straffe vrouwen in zijn achterban. Van onze verslaggeefster Katrin Swartenbroux in New York.