Van 10 tot 17 november zijn het in Antwerpen weer Designer Sales, waar je Belgische mode scoort aan fijne prijzen. Bloemenkunstenaar en modeliefhebber Olivier De Croock is er elk jaar bij. Wat zijn zijn favoriete adressen?
Olivier De Croock is medeoprichter van conceptstore en restaurant Nectar, verzorgt de kerstdecoratie van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary en stylet bloemen voor events en diners. Noem hem dus gerust een allround estheet.
Op Instagram deelt de creatief directeur weelderige bloemen, mooi gedekte tafels en knappe interieurs, maar hij heeft ook een boon voor lokale mode. ‘Belgische designermode is herkenbaar en toch tijdloos. Precies dat trekt me aan.’
Hoe omschrijf jij je stijl?
‘Ik hou van eenvoud en tijdloosheid, het liefst in sobere tinten: donkerbruin, zwart, wit, marineblauw. Tijdens de stockverkopen ga ik op zoek naar stukken die daarbij passen. Ik heb graag orde in mijn kleerkast. Spullen die ik niet draag, maken me onrustig.’
Waar stap jij zeker binnen tijdens de Designer Sales?
‘Op werkdagen, wanneer ik in de weer ben met kerstbomen of chrysanten, draag ik iets comfortabels – een wit T-shirt, jeans en sneakers. Maar bij Café Costume hoop ik een stijlvol pak te vinden. Er komen heel wat feestelijke events aan en hun kostuums vind ik erg mooi. Ik ga ook langs bij Dries Van Noten, niet voor de uitgesproken stukken, maar misschien voor een hemd met een bijzondere snit. Bij Graanmarkt 13 passeer ik sowieso. Ik heb er een tijd gewerkt, en de jassen en tassen van het merk Kassl zijn top. Ik wil ook eindelijk eens binnenspringen bij Rosier 41. Dat ik daar nog nooit ben geweest, is eigenlijk absurd.’
Hoe vermijd je miskopen?
‘Ik vraag me altijd af: ga ik dit écht dragen? Ook aan een lagere prijs koop ik nooit iets ondoordacht. Ik weet perfect wat er in mijn kast hangt. Wat ik niet meer draag, geef ik weg.’
Waar ga je bijtanken tijdens het shoppen?
‘Bij Nectar, uiteraard. (lacht) Onze nieuwe kaart is top; de vitello tonnato is een aanrader. Maar een pintje drinken aan de bar kan ook. De dag starten doe ik op het terras van Caffenation, gezellig mensen kijken, ook in de herfst.’