Natan is genoemd naar Paul Natan die in 1930 op de Louizalaan 158 in Brussel een Maison de Couture opende. Drieënvijftig jaar later neemt pas afgestudeerd interieurarchitect Edouard Vermeulen (46) uit Ieper de zaak over en een jaar later, in 1984, presenteert hij zijn eerste collectie, hoofdzakelijk avondjaponnen en ceremoniekleding. Gaandeweg vindt hij zijn persoonlijke stijl en in 1986 stelt hij de lijnen Natan Diffusion en L'Entracte de Natan voor, plus een collectie accessoires. De mode van Edouard Vermeulen is stijlvol, sober en uitermate flatterend voor het vrouwelijk silhouet.

Zijn succes bereikt nooit geziene toppen bij het huwelijk van Filip en Mathilde in december 1999. Ook Claire Coombs en Justine Henin trouwen in een creatie van Edouard Vermeulen. Maxima Zorreguieta kondigt haar huwelijk aan met de Prins van Oranje in een rode jurk van Natan. Voor al haar Blijde Intredes en andere gelegenheden bedenkt Vermeulen het juiste pakje. Ook na haar huwelijk blijft Maxima Natan trouw: als ze bekend maakt dat ze zwanger is, draagt ze iets van Natan. Intussen kleedt hij ook leden van het Zweedse (onder wie koningin Silvia) en het Nederlandse koningshuis (onder wie prinses Laurentien). In november 2000 wordt hij officieel hofleverancier.

In de loop van de jaren komen er Natan boetieks bij in Antwerpen, Luxemburg, Parijs, Knokke, Düsseldorf, Maastricht en nog twee in Brussel: in de Naamsestraat en de Antoine Dansaertstraat. Vermeulen ontwerpt nu vijf lijnen: Edouard Vermeulen, Natan Couture, Natan Maille, Natan Jeans en Natan +. (GT)

www.natan.be

Natan is genoemd naar Paul Natan die in 1930 op de Louizalaan 158 in Brussel een Maison de Couture opende. Drieënvijftig jaar later neemt pas afgestudeerd interieurarchitect Edouard Vermeulen (46) uit Ieper de zaak over en een jaar later, in 1984, presenteert hij zijn eerste collectie, hoofdzakelijk avondjaponnen en ceremoniekleding. Gaandeweg vindt hij zijn persoonlijke stijl en in 1986 stelt hij de lijnen Natan Diffusion en L'Entracte de Natan voor, plus een collectie accessoires. De mode van Edouard Vermeulen is stijlvol, sober en uitermate flatterend voor het vrouwelijk silhouet.Zijn succes bereikt nooit geziene toppen bij het huwelijk van Filip en Mathilde in december 1999. Ook Claire Coombs en Justine Henin trouwen in een creatie van Edouard Vermeulen. Maxima Zorreguieta kondigt haar huwelijk aan met de Prins van Oranje in een rode jurk van Natan. Voor al haar Blijde Intredes en andere gelegenheden bedenkt Vermeulen het juiste pakje. Ook na haar huwelijk blijft Maxima Natan trouw: als ze bekend maakt dat ze zwanger is, draagt ze iets van Natan. Intussen kleedt hij ook leden van het Zweedse (onder wie koningin Silvia) en het Nederlandse koningshuis (onder wie prinses Laurentien). In november 2000 wordt hij officieel hofleverancier.In de loop van de jaren komen er Natan boetieks bij in Antwerpen, Luxemburg, Parijs, Knokke, Düsseldorf, Maastricht en nog twee in Brussel: in de Naamsestraat en de Antoine Dansaertstraat. Vermeulen ontwerpt nu vijf lijnen: Edouard Vermeulen, Natan Couture, Natan Maille, Natan Jeans en Natan +. (GT) www.natan.be