Het Londense lingerielabel Marieyat, dat zich vooral toelegt op unisex ondergoed, werd nog maar een jaar geleden opgestart. Ze houden er echter een radicaal andere visie op lingerie op na. Het merk streeft naar ondergoed waar vrouwelijkheid en comfort wel samengaan. Met die twee kernwoorden in het achterhoofd ontwierp Marie Yat, de vrouw achter het ondergoed, haar nieuwe lingerielijn. 'We willen niet dat onze klanten comfort boven uiterlijk moeten kiezen, of vice versa', vertelde Yat aan Dazed.

Voor haar nieuwe collectie werd dan ook geen zweverige campagne op poten gezet. Geen modellen die sensueel met hun lichaam kronkelen in een slipje met bijhorende bh, dus. De meisjes die de lingerie tentoonstellen werden in een realistische setting geplaatst - een meisjesslaapzaal - en kregen de absolute vrijheid tijdens de fotoshoot. 'De modellen mochten met elkaar praten, met hun gsm bezig zijn, of zelfs in slaap vallen', vertelt Yat.

Samuel John Butt
© Samuel John Butt

Het resultaat van de ongeremde fotosessie kan je hieronder bekijken, net als de nieuwe lingerielijn.

Samuel John Butt
© Samuel John Butt

(SDW)

Het Londense lingerielabel Marieyat, dat zich vooral toelegt op unisex ondergoed, werd nog maar een jaar geleden opgestart. Ze houden er echter een radicaal andere visie op lingerie op na. Het merk streeft naar ondergoed waar vrouwelijkheid en comfort wel samengaan. Met die twee kernwoorden in het achterhoofd ontwierp Marie Yat, de vrouw achter het ondergoed, haar nieuwe lingerielijn. 'We willen niet dat onze klanten comfort boven uiterlijk moeten kiezen, of vice versa', vertelde Yat aan Dazed. Voor haar nieuwe collectie werd dan ook geen zweverige campagne op poten gezet. Geen modellen die sensueel met hun lichaam kronkelen in een slipje met bijhorende bh, dus. De meisjes die de lingerie tentoonstellen werden in een realistische setting geplaatst - een meisjesslaapzaal - en kregen de absolute vrijheid tijdens de fotoshoot. 'De modellen mochten met elkaar praten, met hun gsm bezig zijn, of zelfs in slaap vallen', vertelt Yat. Het resultaat van de ongeremde fotosessie kan je hieronder bekijken, net als de nieuwe lingerielijn.(SDW)