Modellen onder achttien zijn binnenkort niet meer te zien in modeshows of advertenties van merken die onder de Kering-groep vallen. Specifiek gaat deze regel van start bij de shows en beelden die de wintercollecties '20-'21 voor volwassenen moeten promoten. CEO Francois-Henri Pinault heeft deze beslissing aangekondigd tijdens de Copenhagen fashion summit.

'Als globale luxegroep zijn we ons bewust van de invloed die we hebben op de jongere generatie. Voornamelijk de beelden die onze modemerken de wereld insturen kunnen jongeren beïnvloeden. We dragen een verantwoordelijkheid om het goede voorbeeld te geven in de luxesector,' aldus Pinault.

Voorbije zomer kondigde Condé Nast, de uitgever van Vogue, al aan om geen minderjarige modellen meer in te huren voor modeshoots, tenzij ze het onderwerp van een bijhorend artikel zijn.

Modellen onder achttien zijn binnenkort niet meer te zien in modeshows of advertenties van merken die onder de Kering-groep vallen. Specifiek gaat deze regel van start bij de shows en beelden die de wintercollecties '20-'21 voor volwassenen moeten promoten. CEO Francois-Henri Pinault heeft deze beslissing aangekondigd tijdens de Copenhagen fashion summit. 'Als globale luxegroep zijn we ons bewust van de invloed die we hebben op de jongere generatie. Voornamelijk de beelden die onze modemerken de wereld insturen kunnen jongeren beïnvloeden. We dragen een verantwoordelijkheid om het goede voorbeeld te geven in de luxesector,' aldus Pinault. Voorbije zomer kondigde Condé Nast, de uitgever van Vogue, al aan om geen minderjarige modellen meer in te huren voor modeshoots, tenzij ze het onderwerp van een bijhorend artikel zijn.