Parijs, New York, Milaan en Londen: de vier grote modesteden waar de belangrijkste modeweken doorgaan. Wat onderscheidt Londen van de andere drie? Volgens de ondervraagden is het een edgy, jong en fris karakter dat London Fashion Week speciaal maakt. 'Hier komen mensen echt inspiratie opdoen', aldus Eva Herzigova. 'De nieuwe generatie ontwerpers uit Londen moet je in de gaten houden', vult Eva Chen aan.

In Londen kijkt niemand ervan op dat mannen en vrouwen samen de catwalk betreden, in outfits die genderloos zijn of net stereotiep typerend voor een bepaald gender. Modellen zijn bovendien behoorlijk multicultureel, wat in Parijs en Milaan vaak nog een probleem vormt. Alles kan en alles mag tijdens LFW. Alexa Chung bevestigt: 'LFW is een experimentele speeltuin. Mensen zijn hier gewoon meer open-minded.'

(LP)

Parijs, New York, Milaan en Londen: de vier grote modesteden waar de belangrijkste modeweken doorgaan. Wat onderscheidt Londen van de andere drie? Volgens de ondervraagden is het een edgy, jong en fris karakter dat London Fashion Week speciaal maakt. 'Hier komen mensen echt inspiratie opdoen', aldus Eva Herzigova. 'De nieuwe generatie ontwerpers uit Londen moet je in de gaten houden', vult Eva Chen aan. In Londen kijkt niemand ervan op dat mannen en vrouwen samen de catwalk betreden, in outfits die genderloos zijn of net stereotiep typerend voor een bepaald gender. Modellen zijn bovendien behoorlijk multicultureel, wat in Parijs en Milaan vaak nog een probleem vormt. Alles kan en alles mag tijdens LFW. Alexa Chung bevestigt: 'LFW is een experimentele speeltuin. Mensen zijn hier gewoon meer open-minded.' (LP)