Na jaren van onderhandelen is het eindelijk zover: er komt een luxueuze winkel van Benetton in een historisch pand in het hartje van Venetië. Niemand minder dan architect Rem Koolhaas zal de winkel tot een architecturale parel maken. Dat schrijft de website van de Nederlandse Elle.

Benetton, dat het pand aankocht in 2008, heeft groen licht gekregen om van het historisch gebouw bij de beroemde Rialto-brug, de Palazzo Fontego dei Tedeschi uit de 13e eeuw, een winkelcentrum te maken.

Rem Koolhaas

De renovatie van het voormalige handelshuis, dat een oppervlakte heeft van maar liefst 9500 vierkante meter, wordt in goede banen geleid door het architectenbureau van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Wanneer de winkel klaar zal zijn is nog niet bekend. (LVR)

Na jaren van onderhandelen is het eindelijk zover: er komt een luxueuze winkel van Benetton in een historisch pand in het hartje van Venetië. Niemand minder dan architect Rem Koolhaas zal de winkel tot een architecturale parel maken. Dat schrijft de website van de Nederlandse Elle. Benetton, dat het pand aankocht in 2008, heeft groen licht gekregen om van het historisch gebouw bij de beroemde Rialto-brug, de Palazzo Fontego dei Tedeschi uit de 13e eeuw, een winkelcentrum te maken. Rem Koolhaas De renovatie van het voormalige handelshuis, dat een oppervlakte heeft van maar liefst 9500 vierkante meter, wordt in goede banen geleid door het architectenbureau van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Wanneer de winkel klaar zal zijn is nog niet bekend. (LVR)