Vegan snickers

Vegan snickers
Diane Hendrikx

Probeer maar eens te weerstaan aan deze vegan snickers met pinda ’s en karamel onder een laagje plantbased chocolade.

Voor 6 stuks

  • 150 g ongezouten pinda’s
  • 5 ontpitte medjouldadels (zachte, jumbovariant)
  • snuifje zout

Karamel

  • 5 medjouldadels
  • 60 ml amandelmelk
  • 120 g vegan pindakaas
  • oe el vanille-extract
  • 80 g geroosterde gezouten pinda’s
  • 120 g zwarte vegan chocolade
  • 1/2 el kokosolie

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten voor de basis fijn in de keukenrobot.
  2. Doe het mengsel in een lage bakvorm of bakplaat met bakpapier. Strijk met behulp van een spatel de basis uit tot 1 cm dikte.
  3. Voor de karamel: mix dadels, amandelmelk, vanille-extract en pindaboter fijn in de keukenrobot.
  4. Meng de gezouten pinda’s onder de karamel en verdeel gelijk over de basis. Laat de snickers minstens twee uur hard worden in de diepvries.
  5. Haal de snickers uit de diepvries en snijd er gelijke repen van.
  6. Smelt chocolade samen met kokosolie au bain-marie. Haal de snickers met behulp van twee vorken door de chocolade en laat de chocoladerepen uitdruppen op een taartrooster. Bewaar de vegan snickers in de koelkast.

Tip: strooi nog wat grof zout en/ of chilivlokken over de warme chocoladerepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content