VOOR 6 STUKS: Basis

150 g ongezouten pinda's
...

150 g ongezouten pinda's 5 ontpitte medjouldadels (zachte, jumbovariant) Snufje zout 5 medjouldadels 60 ml amandelmelk 120 g vegan pindakaas oe el vanille-extract 80 g geroosterde gezouten pinda's 120 g zwarte vegan chocolade oe el kokosolie Mix alle ingrediënten voor de basis fijn in de keukenrobot. Doe het mengsel in een lage bakvorm of bakplaat met bakpapier. Strijk met behulp van een spatel de basis uit tot 1 cm dikte. Voor de karamel: mix dadels, amandelmelk, vanille-extract en pindaboter fijn in de keukenrobot. Meng de gezouten pinda's onder de karamel en verdeel gelijk over de basis. Laat de snickers minstens twee uur hard worden in de diepvries. Haal de snickers uit de diepvries en snijd er gelijke repen van. Smelt chocolade samen met kokosolie au bain-marie. Haal de snickers met behulp van twee vorken door de chocolade en laat de chocoladerepen uitdruppen op een taartrooster. Bewaar de snickers in de koelkast. Tip: strooi nog wat grof zout en/ of chilivlokken over de warme chocoladerepen.