
Vegan snickers
VOOR 6 STUKS: Basis
150 g ongezouten pinda’s
5 ontpitte medjouldadels (zachte, jumbovariant)
Snufje zout
Karamel
5 medjouldadels
60 ml amandelmelk
120 g vegan pindakaas
oe el vanille-extract
80 g geroosterde gezouten pinda’s
120 g zwarte vegan chocolade
oe el kokosolie
Mix alle ingrediënten voor de basis fijn in de keukenrobot.
Doe het mengsel in een lage bakvorm of bakplaat met bakpapier. Strijk met behulp van een spatel de basis uit tot 1 cm dikte.
Voor de karamel: mix dadels, amandelmelk, vanille-extract en pindaboter fijn in de keukenrobot.
Meng de gezouten pinda’s onder de karamel en verdeel gelijk over de basis. Laat de snickers minstens twee uur hard worden in de diepvries.
Haal de snickers uit de diepvries en snijd er gelijke repen van.
Smelt chocolade samen met kokosolie au bain-marie. Haal de snickers met behulp van twee vorken door de chocolade en laat de chocoladerepen uitdruppen op een taartrooster. Bewaar de snickers in de koelkast.
Tip: strooi nog wat grof zout en/ of chilivlokken over de warme chocoladerepen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier