Rundertartaar met kaviaar

© ANAÏS LESY

Voor 4 personen (voorgerecht)

Wat schreeuwt er meer feest dan kaviaar? Zo’n minuscuul gouden blikje op tafel zorgt voor instant spektakel. Als voorgerecht snijden we met de hand (en een vlijmscherp mes!) een rundertartaar die we afwerken met een laagje glanzende kaviaar. We kruiden de tartaar mild, zo gebruiken we geen mayonaise of tabasco om de delicate smaak van de kaviaar niet te doen overheersen.

350 g rundvlees (vraag aan je slager een stuk dat geschikt is om tot tartaar te snijden, bijvoorbeeld een gepelde biefstuk of bavette)

oe sjalot, fijngesnipperd

1 el kappertjes, fijngehakt

oe el gehakte peterselie

1 tl mosterd

1 tl zure room

Een scheutje goede olijfolie

Een paar scheutjes worcestershiresaus

50 g Imperial Heritage kaviaar

Zout en peper

1. Snijd het rundvlees in dunne plakjes (een scherp mes is onmisbaar!). Snijd elk plakje in fijne reepjes en deze reepjes vervolgens in kleine blokjes.

2. Doe het fijngesneden vlees in een mengkom en maak aan met de zure room, mosterd, beetje olijfolie, worcestershiresaus, peper en zout. Proef en kruid bij indien nodig (als je zuur mist, nog wat mosterd of kappertjes; mis je zout, schud dan nog eens extra met de worcestershiresaus; voor meer pit draai nog eens aan de pepermolen).

3. Meng ook de sjalot, peterselie en kappertjes onder het vlees.

4. Gebruik een kleine serveerring en vul die tot net onder de rand. Duw goed aan met een theelepel.

5. Schep een klein lepeltje kaviaar op en wrijf zachtjes open met de achterkant van een lepel tot al het vlees bedekt is met een laagje kaviaar. Herhaal tot je 4 porties hebt. Serveer met krokant vers brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content