Knack Weekends beelden van het jaar 2017

Knack Weekends beelden van het jaar 2017
© Getty Image

Hamburg in de wolken © Getty Images

De skyline van de Duitse stad heeft er een nieuw hoogtepunt bij. Begin dit jaar ging de Elbphilharmonie open, een concertzaal getekend door de Zwitserse architecten Herzog & de Meuron. De kosten waren tien keer hoger dan geraamd en daarom kreeg de glazen constructie de bijnaam 'das Skandalprojekt'. Maar de hal is met meer dan vier miljoen bezoekers een grote hit.

De hand in eigen bloesem steken © Lieven Bulckens

De Japanse kersenbloei was zo massaal aanwezig op foto's op social media dat de 'Sakura' een reistrend werd.

Slapen onder een donsregen © RV

Graffitikunstenaar Banksy opende in Bethlehem een hotel met zicht op de Muur. The Walled Off Hotel is een museum, protestkunstwerk én echt hotel. Overnachten kan vanaf 70 euro en dan slaap je in de 'budget barracks'.

Wir lieben das © Getty Images

Duitsland voerde het homohuwelijk in. Bondskanselier Angela Merkel stemde tegen, want voor haar blijft het huwelijk een band "tussen man en vrouw".

Nijntje werd weesje © Getty Images

Dick Bruna, de Nederlandse vader van het legendarische konijn, overleed op 16 februari. Hij werd 89 jaar.

Dries en zijn harem © Imaxtree

Tijdens de Parijse modeweek, op 1 maart, vond de honderdste show van Dries Van Noten plaats. Hij verzamelde op de catwalk modellen van alle leeftijden, onder wie Elise Crombez, Sasha Pivovarova, Hanne Gaby en Nadja Auermann.

Make our planet great again © Reuters

VS-president Trump stapte dit jaar uit het Klimaatakkoord van Parijs. Intussen warmt de aarde verder op. Op 16 april passeerde langs het Canadese dorp Ferryland (Newfoundland) de grootste ijsberg die ze daar ooit zagen, die was afgedreven van Groenland.

Hoera, het is een tweeling! © Awol Erizku

De eerste 35 minuten nadat Beyoncé deze foto op Instagram had gepost, haalde hij 1,5 miljoen likes. Intussen staat de teller op meer dan 11 miljoen, en daarmee is dit het meest gelikete beeld ooit op Instagram. Baby's zijn like-magneten: Ronaldo haalde recent met de geboorte van zijn dochter Alana de tweede plek.

De bezette brug © RCMP

Agenten - Mounties zoals ze in Canada genoemd worden - verzamelden op de Capilano Suspension Bridge in Vancouver om de 150ste verjaardag van het land te vieren.

Hier rust beton © Suzuki Hisao

De Catalaanse architecten Rafael Aranda, Carme Pigem en Ramon Vilalta van het bureau RCR Arquitectes wonnen voor hun oeuvre de Pritzker Prize, de meest prestigieuze award in architectuur. Het trio was in België mede-ontwerper van de nieuwe bibliotheek De Krook in Gent, maar minder bekend is dit crematorium van aardekleurig beton en cortenstaal in Holsbeek. Net als bij De Krook werkte RCR Arquitectes hiervoor samen met het Belgische Coussée & Goris.

Full house met Hockney © A bigger splash 1967, David Hockney

Met bijna een half miljoen bezoekers werd de David Hockney retrospectieve in Tate Britain de meest succesvolle expo in het museum ooit. De overzichtstentoonstelling van de Engelse kunstenaar liep zestien weken en zelfs in het laatste weekend moest Tate Britain de deuren open houden tot middernacht.

Kapsel vol stof © Tomás Munita

De Chileense fotograaf Tomás Munita won een 2017 World Press Photo Award met zijn reeks over Cuba. Deze barber shop in Oud-Havana fotografeerde hij voor een artikel in 'The New York Times', getiteld 'Cuba on the Edge of Change'. Een halve eeuw economisch isolement sneed het land af van de wereld, maar in Havana gaat het leven voort en haren moeten worden geknipt.

Mindfulness & madness © Reuters

Duizenden yogi's zochten op 'International Yoga Day' (21 juni) rust in hun hoofd naast de auto's op Times Square.