Zwarte mensen zijn vatbaarder voor politiegeweld, klaagt de Black Lives Matter-beweging aan. Daarom zetten heel wat witte medestanders zichzelf in als menselijk schild.

Muziek maken, dansen en zingen. Hoe onschuldig het ook lijkt, alle drie samen staan ze garant voor een sterk signaal. Zeker wanneer je het massaal in groep doet.

Het protest blijft niet in Amerika. Ook in eigen land komen mensen bij elkaar, ondanks een verbod. In Gent demonstreerden zondag enkele honderden mensen, met voldoende afstand tussen hen in en met mondmaskers aan.

De Black Lives Matter-beweging roept op tot meer dialoog, en dat lijkt deze sherrif te hebben begrepen. Hij vraagt hen wat hij voor hen kan doen. 'Deze agenten houden van jullie. Vertel ons maar wat we kunnen doen.'

In Minneapolis liepen sommige protestacties uit de hand, maar het zou oneerlijk zijn om de berichtgeving daar te stoppen. De dag nadien stond er immers een leger vrijwilligers klaar om de ravage op te ruimen.

Politie met een knuppel in de hand of met een flesje water: een wereld van verschil.

Negen minuten stilte, even lang als de tijd die George Floyd in bedwang werd gehouden.

Overal nemen witte medestanders het op voor zwarte mensen die hun verontwaardiging tonen.

Zwarte mensen zijn vatbaarder voor politiegeweld, klaagt de Black Lives Matter-beweging aan. Daarom zetten heel wat witte medestanders zichzelf in als menselijk schild. Muziek maken, dansen en zingen. Hoe onschuldig het ook lijkt, alle drie samen staan ze garant voor een sterk signaal. Zeker wanneer je het massaal in groep doet. Het protest blijft niet in Amerika. Ook in eigen land komen mensen bij elkaar, ondanks een verbod. In Gent demonstreerden zondag enkele honderden mensen, met voldoende afstand tussen hen in en met mondmaskers aan.De Black Lives Matter-beweging roept op tot meer dialoog, en dat lijkt deze sherrif te hebben begrepen. Hij vraagt hen wat hij voor hen kan doen. 'Deze agenten houden van jullie. Vertel ons maar wat we kunnen doen.' In Minneapolis liepen sommige protestacties uit de hand, maar het zou oneerlijk zijn om de berichtgeving daar te stoppen. De dag nadien stond er immers een leger vrijwilligers klaar om de ravage op te ruimen. Politie met een knuppel in de hand of met een flesje water: een wereld van verschil. Negen minuten stilte, even lang als de tijd die George Floyd in bedwang werd gehouden. Overal nemen witte medestanders het op voor zwarte mensen die hun verontwaardiging tonen.