Ook al slaat de crisis hard toe in de modewereld, de echte topmodellen zullen er hun schoonheidsslaapje niet voor hoeven laten. Dat blijkt uit de Forbeslijst van best verdienende modellen.

Het Amerikaanse magazine Forbes stelt elk jaar een lijst op van best verdienende fotomodellen. Dit jaar wordt dit aangevoerd door het Braziliaanse supermodel Gisele BÃOEndchen (29). Zij rijfde tusssen juni 2008 en juni 2009 maar liefst 25 miljoen dollar binnen.

Ook Heidi Klum (35) en Kate Moss (35) hebben weinig reden tot klagen: Klum -intussen moeder van drie kinderen- neemt met 16 miljoen dollar de tweede plaats voor haar rekening en Kate Moss deed het met 8,5 miljoen dollar eveneens goed genoeg voor een plek in de top-3, al zijn haar inkomsten voor een stuk ook te danken aan de eigen kledinglijn die ze voor Topshop ontwierp.

Vooral poseren voor lingeriemerk Victoria's Secret legt de modellen geen windereieren. De nummers 4, 5 en 6 op de Forbeslijst staan allemaal op de payroll van het merk: Adriana Lima (8 miljoen), Friezin Doutzen Kroes (6 miljoen) en Alessandra Ambrioso (eveneens 6 miljoen).

Nieuwkomer in de lijst met best betalende is dit jaar de Braziliaanse Emanuel De Paula (20). Zij is het elfde best verdienende model ter wereld.

Ann Heylens.

Ook al slaat de crisis hard toe in de modewereld, de echte topmodellen zullen er hun schoonheidsslaapje niet voor hoeven laten. Dat blijkt uit de Forbeslijst van best verdienende modellen.Het Amerikaanse magazine Forbes stelt elk jaar een lijst op van best verdienende fotomodellen. Dit jaar wordt dit aangevoerd door het Braziliaanse supermodel Gisele BÃOEndchen (29). Zij rijfde tusssen juni 2008 en juni 2009 maar liefst 25 miljoen dollar binnen. Ook Heidi Klum (35) en Kate Moss (35) hebben weinig reden tot klagen: Klum -intussen moeder van drie kinderen- neemt met 16 miljoen dollar de tweede plaats voor haar rekening en Kate Moss deed het met 8,5 miljoen dollar eveneens goed genoeg voor een plek in de top-3, al zijn haar inkomsten voor een stuk ook te danken aan de eigen kledinglijn die ze voor Topshop ontwierp. Vooral poseren voor lingeriemerk Victoria's Secret legt de modellen geen windereieren. De nummers 4, 5 en 6 op de Forbeslijst staan allemaal op de payroll van het merk: Adriana Lima (8 miljoen), Friezin Doutzen Kroes (6 miljoen) en Alessandra Ambrioso (eveneens 6 miljoen).Nieuwkomer in de lijst met best betalende is dit jaar de Braziliaanse Emanuel De Paula (20). Zij is het elfde best verdienende model ter wereld. Ann Heylens.