'X' is een video-essay over vrouw zijn en zich vrouw voelen. De vier jonge vrouwen achter het project stelden zich vragen bij de positie van de vrouw in de maatschappij en hoe we vrouw-zijn in onze samenleving definiëren. Ben je geen vrouw als je geen moeder wil zijn? En ben je niet geëmancipeerd als je liever thuis blijft voor je kinderen? Wat als je niet van mode houdt? Of net heel erg van mode houdt? Hoe zit dat nu met hoofddoeken en vrijheid? Waarom vinden we het compliment als iemand ons slank noemt en klinkt dik als een belediging? En hoe komt het dat plus-size modellen vooral een zandloperfiguur hebben?

De makers proberen een wereld te creëren los van maatschappelijke normen, waarin vrouwen zelf mogen nadenken hoe ze zichzelf willen uitdrukken. Er passeren een reeks onderwerpen de revue: van body image tot zelfontplooiing in een wereld waarin man en vrouw nog steeds niet gelijk zijn.

Vrouwendag

'X' werd opgestart door een collectief van vier vrouwen met een achtergrond in de filmwereld. Renee Van Avermaet, Elke Vanoost, Sam Haeghens en Faye De Coen willen niet alleen het schoonheidsideaal in vraag stellen, maar ook de positie van de vrouw in onze huidige maatschappij aan de kaak stellen.

Op acht maart, Internationale Vrouwendag, vindt de première van 'X' plaats in De Roma in Antwerpen. Na de vertoning van de film staat er een nagesprek op het programma, met journalist en mensenrechtenactivist Sabrine Ingabire, make-up artist en auteur van 'Lief voor mijn lijf' Sabine Peeters en influencer Sarah Dimani. Er worden 'movie snacks' aangeboden, gemaakt door de dames van From Syria With Love en om de avond feestelijk af te sluiten zal DJ Nachtvreugd plaatjes draaien van enkel vrouwelijke artiesten.

Zes maart is er een avant-première in Lokeren. Daar gaan body postitivity activist Marijne Van Boeckel, mode-expert Aurélie Van de Peer en fotograaf en grafisch ontwerpster Nadia El Makhfi in gesprek met Faye De Coen als moderator.

Meer info en tickets via cc.lokeren.be en Deroma.be

'X' is een video-essay over vrouw zijn en zich vrouw voelen. De vier jonge vrouwen achter het project stelden zich vragen bij de positie van de vrouw in de maatschappij en hoe we vrouw-zijn in onze samenleving definiëren. Ben je geen vrouw als je geen moeder wil zijn? En ben je niet geëmancipeerd als je liever thuis blijft voor je kinderen? Wat als je niet van mode houdt? Of net heel erg van mode houdt? Hoe zit dat nu met hoofddoeken en vrijheid? Waarom vinden we het compliment als iemand ons slank noemt en klinkt dik als een belediging? En hoe komt het dat plus-size modellen vooral een zandloperfiguur hebben? De makers proberen een wereld te creëren los van maatschappelijke normen, waarin vrouwen zelf mogen nadenken hoe ze zichzelf willen uitdrukken. Er passeren een reeks onderwerpen de revue: van body image tot zelfontplooiing in een wereld waarin man en vrouw nog steeds niet gelijk zijn. 'X' werd opgestart door een collectief van vier vrouwen met een achtergrond in de filmwereld. Renee Van Avermaet, Elke Vanoost, Sam Haeghens en Faye De Coen willen niet alleen het schoonheidsideaal in vraag stellen, maar ook de positie van de vrouw in onze huidige maatschappij aan de kaak stellen. Op acht maart, Internationale Vrouwendag, vindt de première van 'X' plaats in De Roma in Antwerpen. Na de vertoning van de film staat er een nagesprek op het programma, met journalist en mensenrechtenactivist Sabrine Ingabire, make-up artist en auteur van 'Lief voor mijn lijf' Sabine Peeters en influencer Sarah Dimani. Er worden 'movie snacks' aangeboden, gemaakt door de dames van From Syria With Love en om de avond feestelijk af te sluiten zal DJ Nachtvreugd plaatjes draaien van enkel vrouwelijke artiesten. Zes maart is er een avant-première in Lokeren. Daar gaan body postitivity activist Marijne Van Boeckel, mode-expert Aurélie Van de Peer en fotograaf en grafisch ontwerpster Nadia El Makhfi in gesprek met Faye De Coen als moderator.