'Het Greta-effect valt niet te ontkennen'

'Het is indrukwekkend hoe Greta iedereen, van journalisten tot wereldleiders, van repliek dient', schrijft Knack Weekend-hoofdredactrice Ruth Goossens. 'Dat roept naast sympathie ook veel weerstand op.'

Geweten met vlechtjes: Greta Thunberg is Mens van het Jaar

'Twee vlechtjes en een pertinente blik, dat is Greta Thunberg. Haar mondhoeken omhoog of omlaag. Ieder kind kan haar tekenen.' Maar niemand schildert zo'n mooi portret van het meisje dat de wereld wil redden als schrijver Oscar van den Boogaard.

Kerstmarkten net dat tikkeltje anders: shop hier je kerstcadeautjes

De grote kerstmarkten kennen we ondertussen wel. Je kunt er dan ook niet naast lopen in de Belgische stadscentra. Zet deze gezellige, kleinere kerstmarkten ook op je route en kom thuis met een uniek kerstgeschenk of beleef gewoon een leuke namiddag met familie en vrienden.

Hoe organiseer je de perfecte avond?

Van een gewoon etentje een geweldig etentje maken is een kunst. Wat serveer je als aperitief, hoe vermijd je keukenstress, hoe entertain je je gasten en is een bloemstuk op tafel hot or not? Vier experts vertellen hoe je de chemie precies goed krijgt voor een topavond.

Vlaanderen feest in elke gemeenschap

Mooie kleren aan, lekker eten op tafel, betekenisvolle rituelen en de mensen die je het liefste ziet om je heen: als er iets is dat we met z'n allen gemeen hebben is het dat we graag feesten. Maar hóé we dat doen, verschilt nogal eens.

'We vallen altijd lepeltje-lepeltje in slaap'

Als er één plaats is waar we onszelf zijn, is het in bed. Knack Weekend trekt van slaapkamer naar slaapkamer voor een eerlijk gesprek. Deze week: Dorien (30), eventplanner, en Robin (32), contrabassist en dj. Samen runnen ze het bedrijf Atmosfeer, dat muzikale en creatieve omkadering van feesten biedt.

De Achtervisserij in Gent: een gedroomde filmlocatie

Een verborgen parel in de Arteveldestad, zo'n plek waar de Gentenaars zelf niet vaak komen? We vroegen het aan scenariste en regisseur Eva Cools, die tijdens haar studies aan het KASK in Gent landde en er niet meer weg wil.

Bashir Abdi: 'In Gent is mijn leven écht begonnen'

De liefde van Bashir Abdi voor Gent is groot. In de Arteveldestad opende zich een nieuwe wereld voor de langeafstandsloper nadat hij als jonge tiener zijn door een burgeroorlog geteisterd vaderland moest ontvluchten. 'Telkens ik op hoogtestage ben, mis ik mijn stad enorm.'

De Gentse start-upscène: 'Ik wist meteen dat ik hier wilde verder groeien'

Stedenconsulent Charles Landry noemt Gent een pocket sized metropolis, die de intimiteit van een kleine stad combineert met de openheid van een metropool. Het is ook een kweekvijver voor honderden, vaak digitale start-ups die groeien en soms bloeien tot scale-ups. Wat zit er in dat Gentse water? Een roadtrip, per e-step, langs plekken waar veel start-ups en ook enkele grotere jongens samenhokken.

Veiliger sexten: kan een digitaal condoom heil brengen?

Een pikante foto versturen naar een (on)bekende op het internet: vroeger was het taboe, nu is het bijna dagelijkse kost voor één op de drie Belgen. Met het digitaal condoom .comdom wil Telenet voorkomen dat dit gevoelig materiaal in de foute handen valt.