Het aantal borelingen dat borstvoeding krijgt, neemt verder toe. In 2020 kreeg 81,4 procent van de borelingen borstvoeding bij de geboorte. Dat is een toename met 0,7 procentpunt tegenover 2019. Dat meldt Opgroeien naar aanleiding van de Week van de Borstvoeding.

Zeilers en zweefvliegers houden de wind dagelijks in het oog, maar de meesten van ons merken hem pas op als hij zo hard blaast dat bossen en parken gesloten worden of de redders op het strand de rode vlag hijsen. Toch hebben we allemaal nood aan een fris windje op tijd en stond.

Een huilende partner, een roepende baas of een angstig kind: ze maken ons intuïtief ongemakkelijk. Emoties al te nadrukkelijk uiten ervaren we nog altijd als ongepast of op z'n minst oncomfortabel. 'Dat moet veranderen', betoogt psycholoog Ad Vingerhoets. In zijn nieuwste boek poogt hij emoties van hun negatieve reputatie af te helpen.

Duizenden mensen zullen door het noodweer dat ons land treft nu en de komende weken hulp nodig hebben en minstens evenveel mensen staan klaar om die te bieden. Maar hoe help je echt, zonder de professionele hulpverleners in de weg te lopen? Enkele initiatieven opgelijst.

Kinderen die via een mindfulnesstraining technieken onder de knie krijgen om diep adem te halen en aan yoga te doen, slapen langer en beter. Dat blijkt uit onderzoek van Stanford University School of Medicine.