Een voetbaltruitje met het rugnummer 13 is het speerpunt van een campagne die jonge vaders uit Brussel wil oproepen om de huistaken eerlijk te verdelen. Dertien is namelijk ook het aantal uren dat vrouwen in Europa per week meer besteden aan taken thuis dan mannen. De campagne "13 uur" wordt door vrouwenbeweging ZIJkant samen met de sociale beweging FOS en met de steun van de stad Brussel gelanceerd.

Je hebt je mooiste pak of jurk aan, de champagne staat koud en je telt vol verwachting af naar middernacht. Tijdens de apotheose voel je je toch wat teleurgesteld. Hoe komt het dat oudejaarsavond vaak leuker klinkt dan het feest effectief is? Of wordt de avond dit jaar toch een absolute knaller?

Bij deze snuisteradressen kan je terecht voor de leukste lokale, stijlvolle en duurzame kerstcadeautjes. Van pop-upshops langs nieuwe adresjes tot gevestigde waarden: hier vind je gegarandeerd moois voor onder de kerstboom en steun je een lokale ondernemer.

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem en ook in ons land komt het voor. De coronapandemie heeft vrouwen extra blootgesteld aan agressie en seksuele intimidatie, blijkt uit een VN-rapport naar aanleiding van de 'Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen'.