Week van het witloof: een verrassend recept voor elke dag
Van 1 tot 7 februari schijnen de spotlights op culinair erfgoed van eigen bodem: witloof. Het ideaal moment voor enkele onverwachte recepten met een van België’s meest ondergewaardeerde uitvindingen.
Belgen eten steeds minder witloof. Dat is de conclusie van een onderzoek van VLAM, waaruit ook blijkt dat vooral jongeren de groente steeds minder weten te smaken. Een gevolg van de verbreding en internationalisering van hun kookkunsten, waardoor typisch Vlaamse kost minder vaak de kookpotten haalt?
Grootmoeders keuken smaakt altijd, maar de wereld heeft niet stilgestaan sinds zij besloot wat er op tafel kwam. Daarom inspireren we graag meer dan enkel met de bekende klassiekers als witloofsoep of witloof met ham en kaas. Deze recepten stellen de nederige groente in een ander daglicht, ook voor kleinkinderen en toekomstige generaties.
Meer witloofrecepten vind je op Lekkervanbijons.be.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier