Van Amerikaanse sandwichbar tot Chinees familierestaurant: authentieke foodtips van sommelier Jocasta Allwood

De foodadressen van Jocasta Allwood
© INSTAGRAM / @YORUKCADIRI.BRUSSELS/GF

Jocasta Allwood is de bezielster van Nightshop, een ongedwongen eet- en drinkplek in Brussel waar een simpele keuken, lekkere wijnen en een duurzaam werkritme centraal staan. Achter in de industriƫle ruimte vind je de koffiebranderij van haar partner Jens CrabbƩ, die er de koffie brandt voor zijn bar MOK.

YƶrĆ¼k Ƈadiri

ā€œOp dit adres kun je doorlopend terecht, voor ontbijt, lunch en diner. Hoewel er in dit deel van de stad keuze genoeg is, blijf ik er terugkeren. Het eten is er licht en smakelijk, de service attent. Ik raad aan om eƇr op zondagnamiddag heen te gaan. Mis de ā€˜mantiā€™ niet, balletjes in yoghurt en chili. Idem voor de ā€˜dolmaā€™, gevulde wijnbladeren die geserveerd worden met bulgur. Elke maaltijd wordt geleverd met een grote snee brood, dikke yoghurt, ingemaakte groene pepertjes en verse uien. Wat drank betreft, ben ik een fan van yayık ayranı, zoute karnemelk.ā€

Haachtsesteenweg 20, 1210 Brussel, @yorukcadiri.brussels

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Elbow Lunch Counter

ā€œElbow biedt warme en koude sandwiches in Amerikaanse stijl die ter plekke worden bereid met hoogwaardige ingrediĆ«nten. Bij elke specialiteit hoort een augurk en een portie friet. Ik bestel er altijd een zelfgemaakte limonade op gemalen ijs bij. Ik hou van de aandacht voor detail, van de kwaliteit van het roggebrood tot de keuze van de pit van de pikante saus. Elke zaterdag bestel ik er de uitstekende pastrami Reuben, een versie met kaas en zuurkool, of de traditionele. Let op: wie eerst komt, eerst maalt. Als je de pastrami zeker wilt proeven, moet je er voor de middag zijn.ā€

Vredestraat 32, 1050 Brussel, elbowcounter.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Gourmets Everyday

ā€œIk ben dol op dit familiaal gerunde Chinese restaurant in de buurt van het Sint-Katelijneplein. De service is schattig, en alles is er ā€˜authentiek en lekkerā€™ zoals ze zelf zeggen. Naast de klassiekers zijn er ook gerechten die je minder gemakkelijk vindt, zoals het koude voorgerecht ā€˜kou shui jiā€™, gepocheerde kip met pindaā€™s en olie van szechuanpeper, of in chili gemarineerde pens. Ik bestel meestal de ravioli van langoustine in bouillon met in knoflook gemarineerde komkommer. Ik raad aan om er een tsingtao-biertje bij te bestellen, of vriendelijk te vragen om je eigen wijn te mogen meebrengen tegen kurkgeld.ā€

Visverkopersstraat 10, 1000 Brussel, gourmeteveryday.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De Kuiper

ā€œDe Kuiper is een monument in Vilvoorde. Sinds 1859 is het restaurant gespecialiseerd in paardenvlees. Voor een complete beleving kies je voor de huisgemaakte terrine van kalfskop, gevolgd door een in paardenvet gebakken biefstuk en eveneens in paardenvet gebakken frieten. Alles gaat gepaard met een ritueel: de frisse salade met bieslook en mayonaise wordt aan tafel gemengd door de obers. Het is mogelijk om voor de eerste service te reserveren, zoniet moet je in de rij staan. In dat geval neem je er een gin-tonic of een glaasje vermout uit de Priorat bij. Aan tafel zou ik kiezen voor een Orval.ā€

Vissersstraat 51, 1800 Vilvoorde, restodekuiper.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lees ook: Wil je weten waar chefs, sommeliers, patissiers en chocolatiers zelf de voeten onder tafel schuiven? Meer favoriete foodadressen van foodies ontdek je hier.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content