Topchef Viki Geunes gaat voortaan zijn tweesterrenrestaurant 't Zilte het volledige weekend sluiten. Hij volgt daarmee het voorbeeld van gastronomische eethuizen als 't Fornuis (Antwerpen), La Paix en Sea Grill (in Brussel) die het zich kunnen permitteren om enkel op weekdagen hun deuren te openen.

Veel zal er voor 't Zilte niet veranderen: de klantenstroom was voordien als constant, zowel in de week als op zaterdag. Zondag was het restaurant al gesloten. Volgens Geunes kan hij door die extra sluitingsdag het personeel ook langer bij zich houden. 'Als jonge personeelsleden ouder worden, en er komen partners en kinderen, dan willen ze ook op zaterdag bij hun gezin zijn', zegt hij aan De Standaard. 'Het zal onze zaak zelfs ten goede komen.'

De eetzaal van 't Zilte is ondergebracht op de negende verdieping van het Museum aan de Stroom in Antwerpen. (DB)

Topchef Viki Geunes gaat voortaan zijn tweesterrenrestaurant 't Zilte het volledige weekend sluiten. Hij volgt daarmee het voorbeeld van gastronomische eethuizen als 't Fornuis (Antwerpen), La Paix en Sea Grill (in Brussel) die het zich kunnen permitteren om enkel op weekdagen hun deuren te openen.Veel zal er voor 't Zilte niet veranderen: de klantenstroom was voordien als constant, zowel in de week als op zaterdag. Zondag was het restaurant al gesloten. Volgens Geunes kan hij door die extra sluitingsdag het personeel ook langer bij zich houden. 'Als jonge personeelsleden ouder worden, en er komen partners en kinderen, dan willen ze ook op zaterdag bij hun gezin zijn', zegt hij aan De Standaard. 'Het zal onze zaak zelfs ten goede komen.'De eetzaal van 't Zilte is ondergebracht op de negende verdieping van het Museum aan de Stroom in Antwerpen. (DB)