Zwarte diamant: chocolade-koffiebiscuit
14-06-2011, 08:54
Bijgewerkt op: 05-09-2023, 17:01
Voor 6 of 8 personen
Biscuit
- 150 g pure chocolade
- 3 eieren
- 120 g griessuiker
- 100 g boter
- 75 g bloem
- 1 kl gist
Koffieroomgarnituur
- 4 dl melk
- 4 eierdooiers
- 80 g griessuiker
- 30 g maïzena
- 1 1/2 kl koffie-extract
- 2 blaadjes in water geweekte gelatine
- 2 el vloeibare room
Afwerking
- ongezoet cacaopoeder
- chocoladeschilfers
- bouchée met praliné
- goudblaadjes
Bereiding
- Biscuit: smelt de chocolade. Scheid eidooiers en eiwitten. Klop suiker en eierdooiers stijf met de boter en chocolade. Doe de bloem en de gist erbij door een zeef. Klop de eiwitten stijf en schep onder het mengsel. Doe het deeg in een vorm en bak 30 min. op 160 °C, zet het vuur lager en laat nog 10 min. bakken. Haal uit de vorm en laat afkoelen.
- Koffieroom: breng de melk aan de kook en haal ze van het vuur. Meng eierdooiers, suiker en maïzena en klop stijf. Voeg de melk toe, doe alles in een pan en laat koken op matig vuur. Klop met de garde tot het mengsel dik wordt.
- Voeg van het vuur koffie-extract en gelatine toe. Laat afkoelen. Klop de room stijf en schep onder de koffieroom. Snijd de biscuit in drieën. Strijk de koffieroom op de onderste en de tweede laag. Leg de laatste laag er bovenop en laat 2 uur rusten.
- Versiering: strooi de cacao over de taart. Rol de bouchée in het goudblad en leg in het midden van de taart. Strooi schilfers errond.
Bereidingstijd: 30′ + 50′ baktijd
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier