Ingrediënten

  • 2 kleine wortels (of 1 grote)
  • 1 stuk knolselderij (100 g)
  • 1 appel of banaan
  • 2 speculaaskoekjes
  • 2 tl kokosolie
  • 1 tl kaneel

Bereiding

  1. Schil de wortel, de knolselderij en de appel of banaan. Snijd alles in kleine blokjes.
  2. Hak de speculaaskoekjes fijn. Mix wortel, knolselderij, appel, kokosolie en kaneel.
  3. Strooi er de fijne speculaaskruimels over als je de spread opdient. In plaats van koekjes kun je ook speculaaspasta toevoegen.

Garneertip: verkruimelde speculaas, een laagje roomboter, schijfjes banaan met wat hagelslag

Broodtip: amandelbrood

Uit: Lekker Gesmeerd, Emelie Heller, Leentje Speybroeck en Nadia Tahon (een uitgave van Velt, 20 euro) Verschijnt op 14 september.