Zeewolf in de oven, aardappelpuree met saffraan
-
Difficulty
Very easy
Voor 4 personen
- 600 g zeewolfreepjes
- 500 g aardappelen
- 2 el extra vierge olijfolie
- peper, zout
- 12 saffraandraadjes
- 100 g gezouten boter
- Voor de versiering:
- 1 grote aardappel (type bintje)
- 1 à 2 dl geklaarde boter
- saffraandraadjes
Bereiding
- Kook de aardappelen in grove stukken met wat zout en olijfolie. Laat uitlekken tot ze goed droog zijn. Pocheer de saffraandraadjes 3-4 minuten in een paar eetlepels kokend water. Voeg ze bij de warme aardappelen samen met de boter en meng tot puree.
- Schik de zeewolfreepjes in een ovenschaal. Bestrijk met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de vis in 25 minuten gaar worden op 120°C.
- Snij ondertussen de grote aardappel in schijfjes van 1-2 mm dik. Schik op elke schijf 1 of 2 saffraandraadjes en bak ze in een klein pannetje gedurende 5 minuten in de geklaarde boter.
- Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schik daarop de zeewolf en versier met gebakken aardappelschijfjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier