Welsh lamsvlees in bladerdeeg
09-02-2018, 11:42
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:42
Een recept van Laure Genonceaux, de Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2017.
Een recept van Laure Genonceaux, de Chaudfontaine Lady Chef of the Year.
Benodigdheden voor de vulling
- 500 g Welsh lamsvleesgehakt
- 40 g wortelen in brunoise
- 20 g fijngehakte sjalotten
- 50 g champignons in blokjes gesneden
- 20 g pistachenoten
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 eidooier
- peper en zout
Voor de saus
- 100 g Griekse yoghurt
- 10 g honing
- platte peterselie
- zout
- peper
- ras el hanout
Bereiding
1. Fruit de wortelen en sjalotten en voeg de champignons toe.
2. Kleur het lamsvlees en meng alles, voeg op het einde nog de verbrijzelde pistachenoten toe. Breng op smaak.
3. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
4. Vul het bladerdeeg met de vulling, sluit af met de eidooier. Zet 30 minuten in de oven op 200 °C.
5. Meng alle ingrediënten van de saus en laat rusten in de koelkast. Dresseer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier