Tiramisu met amandellikeur

© Getty

Dit bekende Italiaanse dessert vraagt amper tien minuten voorbereiding. Schenk een spumante bij je tiramisu met amandellikeur voor een extra feestelijke toets.

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 140 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 16 vingerkoekjes
  • 25 cl koude koffie
  • 2 eetlepels amandellikeur
  • 3 eetlepels cacaopoeder
Bereiding
  1. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop het eiwit heel stijf.
  2. Klop de eidooiers met de suiker op tot je een schuimig mengsel hebt.
  3. Voeg de mascarpone en de amandellikeur toe aan de eidooiers, spatel er vervolgens voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.
  4. Doop de vingerkoekjes even snel in de koffie en leg ze op de bodem van een vierkante ovenschaal. Giet het mascarponemengsel over de koekjes en bedek het vervolgens met een tweede laag in koffie gedoopte koekjes.
  5. Eindig met een laag mascarponemengsel. Dek de bovenkant af met huishoudfolie en zet de tiramisu een nacht in de koelkast.
  6. Bestuif de tiramisu met amandellikeur voor het opdienen met flink wat chocoladepoeder. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content