Tarte tatin met kerstomaten

tarte tatin met kerstomaten

Deze tarte tatin met kerstomaten komt uit het kookboek Leafs – Vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin (Uitgeverij Good Cook).

Voor 4 personen

  • 20 kerstomaten, in verschillende kleuren
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 el boter + extra om in te vetten
  • 1 teen knoflook
  • tijm
  • 2-4 el balsamicoazijn
  • zout en peper
Afwerking
  • 1 picodonkaasje of ander klein geitenkaasje
  • cress of kruiden
  • extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Steek 4 rondjes uit het bladerdeeg met een steker die net iets groter is dan de bakvormpjes die je gebruikt. Halveer de tomaten.
  2. Verhit de boter in een pan. Rasp of pers de knoflook boven de boter en voeg de tomaatjes, tijm en balsamicoazijn toe. Laat zachtjes sudderen tot de balsamicoazijn stroperig is, breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep het tomatenmengsel in 4 ingevette vormpjes, dek af met het bladerdeeg, bak 10 tot 12 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin en knapperig is.
  4. Haal de taartjes uit de oven en stort ze op het bord. Garneer met verse cress of kruiden en druppel er wat olijfolie omheen. Schaaf wat van het kaasje over de tarte tatin met kerstomaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content