Tabouleh

Rechts de tabouleh © Getty Images

Tabouleh, een frisse en gezonde salade, combineert citroen, verse kruiden, en de lichte textuur van bulgur. Perfect als bijgerecht of lichte maaltijd, brengt dit gerecht een vleugje zon op je bord.

Voor 4 personen
  • 100 g fijne bulgur
  • 2 flinke bosjes bladpeterselie
  • 12 muntblaadjes
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 1 ui (of 2 lente-uien)
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 à 2 citroenen
  • peper en zout

Bereiding

Doe de bulgur in een pan en bedek met 2,5 maal het volume van de bulgur aan water. Breng aan de kook en laat 3 min. zacht koken. Dek nadien af en laat zwellen. Spreid de bulgur dan uit op een plaat en laat afkoelen. Roer de korrels los met een vork.

Hak intussen de peterselie, munt en ui(en) fijn. Schep er de bulgur onder en breng op smaak met de olijfolie en citroensap naar smaak. Ontvel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes. Meng deze onder de tabouleh en kruid met peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content