Taart van blauwe bessen met dadelkorst
Gebruik noten, dadels en amandelen om een lekkere taartbodem te maken. Voor de afwerking maak je gebruik van bessen.
Gebruik noten, dadels en amandelen om een lekkere taartbodem te maken. Voor de afwerking maak je gebruik van bessen.
Voor 4 personen
Voor de bodem:
- 100 g cashewnoten, geweekt
- 140 g dadels zonder pit
- 160 g amandelen
- 40 g kokosolie (2 el)
- 40 ml agavesiroop (2 el)
- raspsel van 1/2 citroen
- een snuifje zout
Vulling:
- 300 g cashewnoten, geweekt
- 120 g kokosolie
- 2 el agavesiroop
- raspsel en sap van 1 citroen
Toplaag:
- 150 g blauwe bessen + extra voor de versiering
- verse munt
Bereiding
1. Laat alle cashewnoten een nacht weken in water.
2. Taartbodem: doe de dadels met de amandelen, cashewnoten, kokosolie, agavesiroop en citroenraspsel in de blender. Mix tot een stevig, maar niet helemaal glad deeg. Verdeel over een rechthoekige taartvorm, druk stevig aan. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
3. Vulling: mix de geweekte cashewnoten met de kokosolie, agavesiroop, citroenraspsel en -sap. Deze laag moet wit blijven, dus mix alles zeer glad.
4. Houd 1/3 opzij, verdeel de rest van de mousse over de taartvorm. Zet weer minstens 1 uur in de koelkast.
5. Toplaag: mix de blauwe bessen met de opzij gehouden mousse, verdeel over de witte vulling. Laat weer opstijven in de koelkast.
6. Haal de taart uit de vorm, snijd in rechthoekige stukken. Werk af met blauwe bessen en blaadjes verse munt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier