Springrolls met meloen, rodekool en pesto
28-09-2017, 14:57
Bijgewerkt op: 25-04-2024, 21:08
Voor 10 springrolls
- 1/2 cantaloupe
- 150 g rodekool
- 2 wortels
- 10 r?stvellen
- 100 g basilicumpesto
- een paar blaadjes munt, fijngeknipt
Sesamsaus
- 1 el tahin
- 4 el geroosterde-sesamolie • 1 el sojasaus
- 1 el ananassap
- 1 el rijstazijn
- 2 tl verse gember, geraspt
- 1 tl srirachasaus
- sap van 1 limoen
Bereiding
- Schil de meloen, verwijder de pitjes en sn?d het vruchtvlees in dunne plakjes. Schaaf de kool fijn en rasp de wortels.
- Klop voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
- Beleg de vochtige rijstvellen elk met 1 tl pesto. Voeg de kool, 4 plakjes meloen en een beetje wortel toe. Bestrooi met munt.
- Maak de rollen af door ze strak toe te rollen.
- Serveer de springrolls met sesamsaus.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier