Sorbet van zwarte bessen
10-06-2011, 12:31
Bijgewerkt op: 10-06-2024, 18:40
Deze sorbet van zwarte bessen kan op zich worden geserveerd, met een bolletje vanille-ijs of zelfs met een peer op siroop, overgoten met een scheutje crème de cassis.
Ingrediënten
- 500 g zwarte bessen
- sap van 1/2 citroen
- 180 g suiker
- 1,5 dl water
- 100 dikke yoghurt
- 2 el crème de cassis
Bereiding
- Mix de bessen, doe ze door een fijne zeef en vang het sap op. Voeg citroensap toe.
- Verwarm het water met de suiker en laat 1 minuut doorkoken. Voeg het bessen-citroensap toe, laat afkoelen en voeg er de yoghurt bij.
- Draai het mengsel 20 à 25 minuten in de sorbetmachine. Voeg op het einde de crème de cassis toe aan de sorbet van zwarte bessen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier