Soezengebakjes met hazelnoten en karamel

4265325

Ingrediënten – voor 4:

Ingrediënten – voor 4:

1 rol kruimeldeeg

50 g hazelnoten Voor het soezendeeg :

2 dl water

30 g boter

1 el suiker

80 g bloem

2 eieren

Voor de vanilleroom :

3 dl slagroom

goed gekoeld

80 g poedersuiker

1 vanillestokje Voor de karamel :

120 g suiker

1 el water

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid het soezendeeg. Breng het water aan de kook met de boter en de suiker. Voeg de bloem in één keer toe en roer tot een deeg. Laat het deeg uitdrogen op laag vuur.

Haal de pan van het vuur en meng er een voor een de eieren door. Schep het soezendeeg in een spuitzak en spuit twaalf kleine hoopjes op een bakplaat belegd met bakpapier. Bak de soesjes 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet de oven niet uit.

Rol het kruimeldeeg uit en steek er vier cirkels uit met een metalen ring. Leg op de bakplaat en bak 12 à 15 minuten in de oven.

Bereid de vanilleroom. Klop de slagroom stevig op met de poedersuiker en de uitgeschraapte zaadjes van het vanillestokje.

Maak een gaatje onder aan de soesjes en spuit er de vanilleroom in met een spuitzak. Zet de rest van de vanilleroom koel weg.

Bereid de karamel. Laat de suiker en het water inkoken tot een licht goudbruine karamel.

Haal van het vuur en dompel de bodem van de pan in koud water om de garing van de karamel te stoppen.

Dompel de bovenkant van de soesjes in de karamel.

Schik drie soesjes op elke cirkel gebakken kruimeldeeg; kleef de soesjes vast met een puntje karamel.

Werk de soezengebakjes af met de rest van de vanilleroom en de grof gehakte hazelnoten. Serveer goed gekoeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content