Voor 4 personen

Voor de marinade:

  • 2 el sweet chilisaus
  • 2 el honing
  • 2 el (geroosterde) sesamolie
  • 2 el mirin
  • 4 el sojasaus
  • 2 tl vers geraspte gember

Voor het gerecht

  • 500 g seitan (in schijfjes van 0,5 cm)
  • 1 paksoi van ongeveer 250 g, in grove julienne gesneden (bladeren en stelen apart)
  • 1 broccoli in roosjes
  • 100 g verse shiitake
  • 2 teentjes look, geperst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el sesamolie
  • 75 ml groentebouillon
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

Meng de natte marinade-ingrediënten en laat de seitan minimaal twee uur trekken in dit mengsel, roer geregeld om. Stoom de broccoliroosjes beetgaar. Fruit de look in een wokpan met de zonnebloem- en sesamolie. Bak de stelen van de paksoi vijf minuten mee en voeg daarna ook de bladeren, groentebouillon en de shiitake toe. Bak de seitan kort in de grillpan, voeg wat marinadevocht toe naar smaak. Werk af met geroosterd sesamzaad. Lekker met bruine rijst, noedels of quinoa.