Ingrediënten

  • Voor 4
  • 1 krop friséesla
  • 150 g roquefort
  • 4 el walnotenolie
  • 1 el wijnazijn
  • 3 dl perensorbet
  • peper van de molen en zout

Maak de blaadjes van de sla los en was ze grondig. Zwier nadien goed droog. Snij de roquefort in kleine blokjes. Maak een vinaigrette met de walnotenolie, wijnazijn, peper en zout. Giet over de salade en meng goed.

Verdeel over 4 borden en strooi er de blokjes roquefort over. Vorm kleine bolletjes van de perensorbet met een bolletjessteker en schik deze op de salade. Serveer meteen.

Maak de blaadjes van de sla los en was ze grondig. Zwier nadien goed droog. Snij de roquefort in kleine blokjes. Maak een vinaigrette met de walnotenolie, wijnazijn, peper en zout. Giet over de salade en meng goed. Verdeel over 4 borden en strooi er de blokjes roquefort over. Vorm kleine bolletjes van de perensorbet met een bolletjessteker en schik deze op de salade. Serveer meteen.