Rollade van rundfilet met peer

rundfilet peer

Voor 4 personen
  • 300 g rundfilet
  • 140 g gerookte eendenfilet in plakjes
  • 1/2 stevige conférencepeer
  • 100 g veldsla
  • 1 toefje winterpostelein
  • 5 el olijfolie
  • 1 scheutje worcestershiresaus (facultatief)
  • 2 el zachte azijn
  • zout en peper van de molen
Bereiding
  1. Snij met een scherp mes het vlees in stukjes van 3 tot 4 mm tot tartaar. Leg ze op een kleine schotel en voeg de in even kleine stukjes gesneden peer toe. Voeg zout en ruim peper toe en meng met 3 el olijfolie en eventueel een scheutje worcestershiresaus.
  2. Leg de eendenfiletplakjes op vier stukken plasticfolie. Schik ze over elkaar heen, telkens tot een lengte van 15 cm. Vul ze in het midden met de tartaar, rol de folie stevig dicht tot een wors. Leg 30 tot 40 minuten in de diepvriezer.
  3. Als de worsten stevig zijn pak je ze uit en snij je ze telkens in 5 à 6 schijven.
  4. Maak een vinaigrette met de 2 el olijfolie olie en de azijn. Kruid en giet over het slaatje van winterpostelein en gemengde veldsla.
  5. Leg de schijven op de salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content