Rollade van rundfilet met peer

2466603

Voor 4:

Rollade van rundfilet met peer

Voor 4:

300 g rundfilet

1/2 stevige conférencepeer

zout en peper van de molen

2 el olijfolie vierge extra

140 g gerookte eendenfilet in plakjes

1 scheutje worcestersaus (facultatief)

3 el olijfolie vierge extra

2 el zachte azijn

100 g veldsla

1 toefje winterpostelein

Snij met een scherp mes het vlees in stukjes van 3 tot 4 mm tot tartaar. Leg ze op een kleine schotel en voeg de in even kleine stukjes gesneden peer toe. Voeg zout en ruim peper toe en meng met de olijfolie en – indien gewenst – een scheutje worcestershiresaus.

Leg de eendenfiletplakjes op vier stukken plasticfolie. Schik ze over elkaar heen, telkens tot een lengte van 15 cm. Vul ze in het midden met de tartaar, rol de folie stevig dicht zodat u een worst bekomt. Leg 30 tot 40 min. in de diepvriezer. Als de worsten stevig zijn pakt u ze uit en snijdt u ze telkens in 5 tot 6 schijven. Maak een vinaigrette met de olie en azijn, kruid en giet over de met winterpostelein gemengde veldsla. Leg de schijven op de salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content