Rijsttaart
Lekker en eenvoudig: met deze zoete klassieker scoor je bij jong en oud.
Lekker en eenvoudig: met deze zoete klassieker scoor je bij jong en oud.
Voor 1 taart:
Voor het deeg:
- 65 g boter
- 50 g poedersuiker
- zout
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 135 g bloem
Voor de vulling:
- 100 g dessertrijst (rondkorrelrijst)
- boter voor de pan
- 1 l volle melk, 1 vanillestokje
- zout
- 50 g boter
- 150 g suiker
Bereidingswijze:
1. Maak eerst het deeg. Roer de boter zacht en romig met de poedersuiker en een snuifje zout. Voeg het ei en de eierdooiers toe en meng verder. Roer er de bloem onder en kneed tot een homogeen deeg. Laat ten minste 1 uur rusten in de koelkast. Rol nadien uit tot de gewenste dikte en bekleed er een taartvorm mee.
2. Spoel de rijst onder koud stromend water en laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Voeg de rijst toe met een snuifje zout en de boter. Breng onder regelmatig roeren aan de kook.
3. Dek af, zet in een oven van 200Ā°C en laat in 30 minuten garen. Voeg na 20 minuten de suiker toe en roer. Haal nadien uit de oven. Schep de rijstpap in de taartvorm en bak nog 35 minuten op 200Ā°C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier