Preisoep met gerookte schelvis

Met wat gerookte schelvis toe verhef je die zelfgemaakte preisoep tot een hemels gerecht. Gemakkelijk, snel en bijzonder smaakvol.

Voor 4 personen
  • 7 preien
  • 60 g boter
  • 1 l groentebouillon
  • 500 g gerookte schelvis (haddock)
  • 1 kruidnagel
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 250 ml melk
  • 250 ml water
  • 2 tl sesamzaadjes
  • peper van de molen en zout
Bereiding
  1. Maak de prei schoon en verwijder het groen. Snij de preiwitten in de lengte in vier en spoel ze onder koud stromend water om zand te verwijderen. Snij nadien in plakjes.
  2. Smelt 30 g boter in een grote pan en stoof de prei 6 à 7 minuten afgedekt op een laag vuur; laat de prei niet bruin worden. Bevochtig met de groentebouillon en kook afgedekt 25 minuten op een zeer laag vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Leg de vis in een pan met de kruidnagel en peperkorrels. Giet er de melk en het water over en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 15 minuten rusten.
  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge antikleefpan. Giet de warme preisoep in 4 kommen of diepe borden. Verkruimel de gerookte schelvis over de preisoep, leg er een klontje boter op en werk af met de sesamzaadjes. Serveer meteen.

Tip: vervang de gerookte schelvis eventueel door gerookte heilbot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content