Plattekaastaart met rode neuzen
Rode neuzen kun je fijnhakken en smelten. Als je deze vloeistof over je beslag druppelt creëer je een mooi gemarmerd effect.
Rode neuzen kun je fijnhakken en smelten. Als je deze vloeistof over je beslag druppelt creëer je een mooi gemarmerd effect.
Voor 8 personen
350 g volvette plattekaas
3 eieren, gesplitst
100 g suiker
1 tl vanille-extract
2 dl slagroom
8 gelatineblaadjes van 2 g, geweekt in koud water
2 el water
200 g rode neuzen
1,5 dl water
verse frambozen, om te serveren (optie)
Voor de taartbodem:
75 g boter
100 g chocoladekoekjes
100 g volkorenkoekjes
Bereiding
1. Beboter een diepe bakvorm van 20 cm (liefst met losse bodem). Bekleed met bakpapier. Smelt de boter voor de taartbodem. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Druk dit mengsel aan op de bodem van de bakvorm. Zet koel weg.
2. Meng plattekaas, eierdooiers, 50 g suiker, vanille en slagroom met een elektrische mixer. Knijp de gelatine uit en doe in een pannetje met het water. Laat al roerend smelten. Roer al mixend door het kaasbeslag. Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Spatel door het beslag. Schep in de bakvorm.
3. Hak de rode neuzen fijn en smelt op een laag vuur met het water. Laat kort afkoelen en druppel over het beslag, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Zet 1 nacht koel weg om op te stijven. Ontvorm en snijd in porties. Geef er eventueel verse frambozen bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier