Ingrediënten

Voor 350 g hummus

  • 1 blik kikkererwten van 400 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 el gladde pindakaas of tahin
  • 3 el heet water
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 2 el citroensap
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • volkoren of glutenvrije platbroden
  • grof geraspte wortel
  • knapperige slablaadjes

Bereiding

  1. Doe alle hummusingrediënten in een foodprocessor en pureer op hoge snelheid. Proef en voeg extra water of citroensap toe als dat nodig is. Mix nog een keer, tot de hummus de gewenste consistentie en smaak heeft. Bewaar tot 5 dagen in een luchtdichte doos of pot in de koelkast.
  2. Besmeer de platbroden met de pindakaashummus en maak af met de geraspte wortel en sla. Rol het platbrood op, snijd in stukjes, verpak in bakpapier of herbruikbare zakjes en leg samen met de snacks in de lunchtrommel.

Uit: Little Green Kitchen, David Frenkiel en Luise Cindahl (Becht, 24,99 euro)