Ossenstaartsoep

4717169

Parfumeer de ossenstaartsoep met een scheutje sherry.

Parfumeer de ossenstaartsoep met een scheutje sherry.

Voor 4 personen:

  • 1 kg ossenstaart (in stukken)
  • boter
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 2 l bruine fond
  • 1 tl geplette witte peperkorrels
  • zout
  • 1 kruidentuiltje
  • 3 fijngehakte tenen knoflook

Voor de afwerking:

  • ongeveer 3 el bruine roux
  • 6 el brunoise van wortel
  • 6 el gekookte erwten
  • sherry

Bereiding:

1. Bak de stukken ossenstaart aan in boter. Versnijd de wortelen en ui grof en doe bij het vlees. Laat 2 min. meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om. Bevochtig met de fond en kruid met de peperkorrels, zout, het kruidentuiltje en de knoflook. Breng langzaam aan de kook en laat ongeveer 40 min. zacht koken, tot de ossenstaart gaar is.

2. Giet de soep door een zeef en haal het vlees van het been. Snijd het vlees in kleine blokjes en houd apart. Breng de soep weer aan de kook en bind met de bruine roux. Giet door een zeef en werk af met de wortelbrunoise (2 min. geblancheerd in lichtgezouten kokend water), het vlees en de erwten. Parfumeer de soep met een scheutje sherry.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content