NYC Cheesecake met frambozen-chia jam

7467715

Ingrediënten Voor 10 personen

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 200g digestive koekjes (Verkade®)
  • 50g chocolade >70% cacao
  • snuifje zout
  • 60g gesmolten plantaardige margarine
  • 800g roomkaas
  • 150g honing + 1 eetlepel
  • 1 eetl citroensap + 1 tl citroen zeste
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 eetl maïszetmeel
  • 3 medium eieren + 1 eiwit
  • 500ml zure room

Voor de frambozen-chiajam

  • 100g frambozen
  • 2 eetl citroensap
  • 4 eetl honing
  • 2 eetl warm water
  • 2 tl vanille-extract
  • 2,5 eetl chia zaadjes

Springvorm ∅24cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Maal de koekjes en chocolade fijn in een keukenmachine. Meng dit met de gesmolten boter en zout. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en spreid de gemalen koekjes er overheen. Zet 15 minuten weg in de koelkast. Zet vervolgens de springvorm 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de bakvorm terug uit de oven en laat afkoelen. Verminder de temperatuur van de oven naar 140°C. Klop met een handmixer de roomkaas, honing, citroensap en -zeste, vanille-extract, en maïszetmeel romig. Klop er de eieren één voor één door. Bestrijk de deels gebakken koekenbodem met het eiwit. Giet het kaasmengsel in de springvorm en bak 70 minuten in de oven.
  2. Maak intussen de jam door alles, uitgezonder de chia zaadjes in een pannetje te doen en op middelhoog vuur te verwarmen. Plet de frambozen met de achterkant van een houten lepel. Breng kort aan de kook en laat zachtjes pruttelen voor 15 minuten. Haal van het vuur en voeg de chia zaadjes toe. Doe in een hittebestendige pot en laat afkoelen op kamertemperatuur.
  3. Meng de zure room met 1 eetlepel honing. Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met de zure room en bak nog 15 minuten verder. Haal de cake uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Haal de randen los van de springvorm met behulp van een mes en verwijder de vorm. Laat de cake volledig afkoelen. Serveer de stukjes cheesecake met de jam.

Dit is een recept van Michael Ternoot, schrijver van de blog Veg & Tables.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content