Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en munt
11-10-2012, 12:18
Bijgewerkt op: 30-10-2023, 11:27
Deze sinaasappelsalade met een fijne lichtgroene muntsuiker topping is ook heerlijk met een bolletje vanille-ijs. Maar je kunt ze natuurlijk ook zo eten.
Voor 4 personen
- 4 sinaasappels (bij voorkeur Navellina)
- 1 tl kaneelpoeder
- 10 blaadjes verse munt
- 50 g griessuiker
- eventueel vanille-ijs
Bereiding
- Snijd de sinaasappels à vif, maar snijd de partjes niet van tussen de vliezen.
- Snijd de sinaasappels in ronde plakken van 5 mm dik en verdeel op borden. Bestrooi licht met kaneelpoeder en laat 5 min. rusten.
- Maak ondertussen de muntsuiker. Doe de munt met de suiker in de blender en mix tot een fijne ‘groene suiker’.
- Verdeel over de salade en serveer meteen, het liefst zo koud mogelijk. Serveer eventueel met vanille-ijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier