Mangosalsa met scampi’s en toast
Voor 4
Voor 4
1 goed rijpe mango
2 tl rode Spaanse peper (chili), fijngesneden
1/2 rode ui, fijngesneden
6 cm geschilde komkommer, fijngesneden
2 el verse koriander, fijngesneden
1,5 el sesamzaad
2 el olijfolie
sap van 1 limoen
scampi’s naar keuze
boter
peper, zout
toast
verse koriander
Schil de mango, snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Dat kun je snel door een stuk van een ongeschilde mango af te snijden tot tegen de pit en dan met de punt van het mes het vlees volgens een raster tot tegen de schil in te snijden. Duw de schil naarbinnen, zodat de dobbelstenen vruchtvlees eruit geduwd worden. Snij de dobbelsteentjes uit de vrucht, doe in een kom en meng met de fijngesneden chili, rode ui, komkommer, verse koriander, sesamzaad, olijfolie en limoensap. Warm lichtjes op om de smaken te vermengen, maar laat zeker niet pruttelen.
Bak de scampi’s in boter, kruid met peper en zout, serveer met de salsa op toast. Werk af met verse koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier