Lopende chocoladecake met fruitchutney en slagroom

chocoladecake met slagroom
© Getty

Voor de chutney

  • 3 appelen
  • 3 peren
  • 1/2 ananas
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 4 el rozijnen
  • 75 g suiker
  • sap van 2 citroenen
  • 1 kaneelstok
  • 1 steranijs
  • 1 vanillepeul
  • 2 el mosterdzaad

Voor de cakejes

  • 100 g zachte boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g donkere cassonade
  • 3 eieren
  • 100 g gezeefde bloem
  • 20 g gezeefd cacaopoeder
  • slagroom

Bereiding

  1. Chutney: snij de geschilde appelen, peren, ananas en de abrikozen in dobbelstenen. Doe met de rozijnen in een grote pan en voeg suiker, citroensap en de kruiden toe. laat 20 minuten zacht pruttelen. Laat 1 dag rijpen in de ijskast.
  2. Cakejes: roer boter en suiker tot een homogeen mengsel. Voeg al roerend één voor één de eieren toe en meng goed. Voeg na het eerste en tweede ei telkens 1 eetlepel bloem toe, om het schiften van het beslag te vermijden. Blijf roeren tot het beslag glad is. Meng er de rest van de bloem door en op het einde het cacaopoeder. Laat 5 minuten rusten in de ijskast.
  3. Beboter metalen vormpjes en bestrooi met wat bloem. Vul met cakebeslag en bak 12 minuten in een oven van 160°C. De kern van de cakejes zal zo nog vloeibaar zijn. Stort de cakejes uit, zet in het midden van diepe borden en lepel er de fruitchutney rond. Werk de chocoladecake af met slagroom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content