Ingrediënten

  • 100 g gedroogde linzen
  • 1/2 l groentebouillon
  • 1 preistengel (ook het groen)
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl nootmuskaat peper zout

Bereiding

Kook de linzen gaar in de groentebouillon en giet ze af. Snipper de prei en de knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de prei en de knoflook. Mix in een keukenmachine de linzen, de prei, de knoflook en de rest van de olijfolie tot je een smeerbare paté hebt. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Bak het mengsel eventueel 20 minuten in de oven op 180 °C. Dan krijg je een soort van gehaktbrood. Je kunt het echter net zo goed ongebakken als smeerpaté gebruiken.

Garneertip: preischeuten, mosterdsausje, gebakken champignons

Broodtip: maanzaadbrood

Uit: Lekker Gesmeerd, Emelie Heller, Leentje Speybroeck en Nadia Tahon (een uitgave van Velt, 20 euro) Verschijnt op 14 september.