Limoncello-amandelcake
14-06-2011, 09:16
Bijgewerkt op: 22-10-2024, 16:30
Ingrediënten
- 250 g poedersuiker
- 150 g boter, zacht
- 2 hele eieren (van 60 g)
- 1 eigeel
- 60 g verse melk
- 20 g gesuikerde geconcentreerde melk
- 30 g vruchtvlees van citroen
- 1 snuifje zout
- 120 g patisseriebloem
- 60 g amandelpoeder
- 8 g bakpoeder
- 25 g limoncello (of andere citroenlikeur)
- zeste van 1 à 2 citroenen
- 1 vanillestokje, uitgeschraapt
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenrobot (of mixer). Mix tot u een homogene pasta verkrijgt, maar niet langer anders wordt de cake te compact. Laat enkele minuten rusten.
- Beboter een tulbandvorm, bestrooi met bloem en vul met het deeg. Bak 45 à 50 minuten in een heteluchtoven op 170 à 175°C.
- Ontvorm op vetvrij papier. Bestrooi de limoncello-amandelcake voor het opdienen royaal met poedersuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier