Limoncello-amandelcake

Limoncello-amandelcake
© Getty

Ingrediënten

  • 250 g poedersuiker
  • 150 g boter, zacht
  • 2 hele eieren (van 60 g)
  • 1 eigeel
  • 60 g verse melk
  • 20 g gesuikerde geconcentreerde melk
  • 30 g vruchtvlees van citroen
  • 1 snuifje zout
  • 120 g patisseriebloem
  • 60 g amandelpoeder
  • 8 g bakpoeder
  • 25 g limoncello (of andere citroenlikeur)
  • zeste van 1 à 2 citroenen
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenrobot (of mixer). Mix tot u een homogene pasta verkrijgt, maar niet langer anders wordt de cake te compact. Laat enkele minuten rusten.
  2. Beboter een tulbandvorm, bestrooi met bloem en vul met het deeg. Bak 45 à 50 minuten in een heteluchtoven op 170 à 175°C.
  3. Ontvorm op vetvrij papier. Bestrooi de limoncello-amandelcake voor het opdienen royaal met poedersuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content