Kung Pao Broccoli
05-06-2018, 15:49
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:21
Ingrediënten Voor 4 personen:
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 5 kopjes hapklare broccoliroosjes
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1 gele paprika, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, gesneden
- 5 kleine gedroogde rode chilipepers of 1/4 theelepel gemalen rode peper
- 1 eetlepel fijngehakte knoflook
- 1 eetlepel fijngehakte verse gember
- 1/2 kop ongezouten geroosterde pinda’s
- 1/3 glas water
- 11/2 eetlepel Chinese zwarte azijn of balsamicoazijn
- 1 eetlepel hoisinaus
- 2 theelepels natriumarme sojasaus
- 2 theelepels geroosterde sesamolie
- 2 theelepels maiszetmeel
- 1/2 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 2 eetlepels pindaolie
Bereiding
- Meng water, azijn, hoisin, sojasaus, sesamolie, maiszetmeel en vijfkruidenpoeder in een kleine kom. Leg dit aan de kant.
- Verhit de pindaolie in een grote antiaanbakpan of wok het op middelmatig vuur.
- Voeg broccoli en paprika’s toe; roer het geheel tot het brokkelig is. Dit zou ongeveer 6 minuten moeten duren.
- Voeg de lente-uitjes, chilipepers (of verpletterde rode peper), knoflook en gember toe. Roer het mengsel ongeveer 30 seconden lang. Zet nadien het vuur laag.
- Voeg het gereserveerde sausmengsel toe en laat het koken onder roeren tot het geheel verdikt is, dit zou ongeveer 30 seconden in beslag nemen.
- Haal van het vuur en roer pinda’s erdoor.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier