Ingrediënten

  • Nodig voor 8 personen
  • 8 kipfilets
  • 24 witte asperges
  • 4 eieren
  • 100 gr peterselie
  • peper, zout en muskaatnoot
  • 500 gr charlotte-aardappelen
  • 50 gr boter
  • 2 stengels jonge ui
  • grof zeezout

saus:

  • 2 dl kalfsjus
  • groene pepers op sap
  • 1 koffielepel room
  • 50 gr boter
  • 1 koffielepel cognac

Kipfilets toeschroeien en verder laten garen in de oven gedurende 5 a 6 minuten, daarna trancheren.

Asperges schillen en beetgaar koken in licht gezouten water. Besprenkelen met geklaarde boter en warm houden. Eieren bijna hard koken (8 min.), laten afkoelen en fijn malen. Kruiden met peper en zout. Peterselie schoonmaken, drogen en frituren, bestrooien met zout en licht verkruimelen.

Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, met stamper tot puree verwerken en smeuïg maken met boter, kruiden met peper en zout.

Saus:

Kalfsjus met groene pepers en cognac inkoken, binden met boter, kruiden met peper en zout.

Afwerking:

Bedje maken van aardappelpuree met hierop de kipfilet en ernaast de asperges. Tussenin de mimosa van ei en op het uiteinde van de asperges gefrituurde peterselie. Saus in lijntjes er rond trekken.

Kipfilets toeschroeien en verder laten garen in de oven gedurende 5 a 6 minuten, daarna trancheren.Asperges schillen en beetgaar koken in licht gezouten water. Besprenkelen met geklaarde boter en warm houden. Eieren bijna hard koken (8 min.), laten afkoelen en fijn malen. Kruiden met peper en zout. Peterselie schoonmaken, drogen en frituren, bestrooien met zout en licht verkruimelen.Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, met stamper tot puree verwerken en smeuïg maken met boter, kruiden met peper en zout.Saus:Kalfsjus met groene pepers en cognac inkoken, binden met boter, kruiden met peper en zout.Afwerking:Bedje maken van aardappelpuree met hierop de kipfilet en ernaast de asperges. Tussenin de mimosa van ei en op het uiteinde van de asperges gefrituurde peterselie. Saus in lijntjes er rond trekken.