Koude tomatensoep met geitenkaas
10-06-2011, 12:04
Bijgewerkt op: 15-04-2024, 18:23
Klaar in 5 minuutjes zonder je kookvuur vuil te maken: een frisse tomatensoep met geitenkaas.
Voor 4 personen
- 1 kleine tomaat
- 75 cl tomatensap
- 120 verse geitenkaas
- 1 el lijnzaad
- het sap van 1 citroen
- 1 kruidentuiltje (kervel, basilicum, bieslook)
- tabasco
- zout en peper
Bereiding
- Snijd de tomaten in schijfjes en hak de kruiden fijn. Breng het tomatensap op smaak met enkele druppels tabasco, het citroensap, zout en peper.
- Verdeel de geitenkaas in vier porties en plaats die onderaan in de soepkommen. Giet het tomatensap erop, strooi er de kruiden en het lijnzaad over en werk af met een schijfje tomaat. Bewaar de tomatensoep met geitenkaas op een koele plaats tot je ze opdient.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier