Knapperlige koolsla
Voor 2 als hoofdgerecht (of 4 als bijgerecht)
Voor 2 als hoofdgerecht (of 4 als bijgerecht)
100 g crispy noodles, bijv.supernoodles, gekooktvolgens aanwijzingen op verpakking
1/2 Chinese kool of wittekool, in dunne plakjes
4 lente-uien, in dunne ringen
1 middelgrote wortel, geschild, geraspt
100 g taugé
100 g peultjes, in dunne reepjes
2 el chili-jam (speciaalzaak) of zoetechilisaus
2 el plantaardige olie
sap van 2 limoenen
1 el sojasaus
1 tl sesamolie (als optie)
1/2 bosje koriander, blaadjes fijn gesneden
zout en versgemalen zwarte peper
scheutje Maggi-aroma (als optie), voor erbij
Verhit de oven voor op 180 °C. Leg de noodles op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven tot ze droog en knapperig zijn.
Meng de kool, lente-ui, wortel, taugé en peultjes in een grote kom.
Klop in een kommetje de chili-jam, olie, het limoensap, de sojasaus, eventueel de sesamolie en de koriander door elkaar.
Schep de dressing door de koolsalade. Breng opsmaak met zout en peper.
Bestrooi de salade met de krokante noodles. Serveer er eventueel Maggi-aroma bij.
Uit ‘Noodles!’ van Kathy Kordalis, uitg. Forte Culinaire, 14,99 euro.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier