Kabak mucver (Gebakken koekjes van courgette)

Deze courgettekoekjes zien er heel mooi uit op een schaal. Feestelijk en gezellig. Ik ken niet veel onopvallende Turkse gerechten. Alles mag opvallen, alles is kleurig, feestelijk en roept een gevoel van warmte en gezelligheid op. Voor mij is die gezelligheid en warmte het mooiste aan de Turkse keuken. Daarbij smaakt het ook nog eens ontzettend lekker.

Deze courgettekoekjes zien er heel mooi uit op een schaal. Feestelijk en gezellig. Ik ken niet veel onopvallende Turkse gerechten. Alles mag opvallen, alles is kleurig, feestelijk en roept een gevoel van warmte en gezelligheid op. Voor mij is die gezelligheid en warmte het mooiste aan de Turkse keuken. Daarbij smaakt het ook nog eens ontzettend lekker.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 middelgrote courgettes, geraspt en uitgelekt in een zeef
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels melk
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels bloem, eventueel iets meer
  • 1/2 teen knoflook, heel fijn gehakt of door de pers
  • peper, zout, naar smaak
  • dille, fijngesneden
  • paar takjes peterselie, fijngesneden

Extra nodig:

  • zonnebloemolie, om in te bakken

Bereiding

1. Meng de courgettes met de ui, melk en eieren. Voeg de bloem toe en roer alles tot een dik beslag. Voeg eventueel iets meer bloem toe wanneer het beslag iets te nat is.

2. Pers de tenen knoflook boven het beslag uit en voeg wat peper en zout toe, naar smaak. Roer naar smaak nog wat dille en/of peterselie door het beslag.

3. Verwarm in een koekenpan een beetje zonnebloemolie.

4. Schep kleine beetje beslag in de pan. Druk ze eventueel iets plat met de achterkant van een eetlepel. De koekjes mogen elkaar niet raken. Bak de koekjes een paar minuten totdat de goudbruin zijn. Keer ze om en bak de andere kant ook nog een paar minuten tot ze gaar zijn.

Uit: Fidan’s Family food, Uitgeverij Unieboek| Het Spectrum, 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content